-
Сода в холодильнику поглинає неприємний запах
Хороший маркетинговий хід, але сода, на жаль, не справляється з цим завданням. Краще використовувати активоване вугілля, але воно дорожче. Щоб позбутися неприємного запаху, потрібно добре вимити холодильник миючим засобом і зберігати їжу в герметичній упаковці.
-
Омлет можна готувати з водою замість молока
Дехто переконаний, що молоко робить омлет жорсткішим і краще додавати в нього воду. Але омлет з водою не піднімається під час готування і відрізняється прісним смаком. На молоці омлет в два рази пишніший і м’якший.
-
Обсмажене м’ясо у власному соці не втрачає об’єм
Вважається, що м’ясо, підсмажене у власному соці смачніше і втрачає менше ваги при смаженні. Але якщо обсмажити два однакових шматка м’яса у власному соці і без нього, м’ясо втрачає однаковий об’єм.
-
Соду потрібно погасити оцтом, щоб тісто краще піднялося
Дійсно виділяється вуглекислий газ, який допомагає тесту піднятися, але він встигає вивітритися перш, ніж ти встигнеш поставити деко з булочками в духовку. Щоб тісто було пишним, змішуй спочатку сухі інгредієнти, а потім додавай до рідких. А замість оцту краще використовувати кефір або лимонний сік.
-
Сольовий розчин допомагає очистити пригорілі каструлі
Стара як світ порада не працює. Краще кип’ятити воду з лимонною кислотою або содою в пригорілій каструлі і залишити на 20 хвилин, потім вимити залишки гару. Емальовані каструлі краще просто замочувати в теплій воді.
-
Якщо після варіння опустити яйця в холодну воду, вони будуть легше чиститися
Не все так просто. Якщо спочатку закип’ятити воду, а потім покласти туди яйця, то вони чиститимуться набагато легше, ніж якщо спочатку покласти їх в холодну воду. До речі, чим важче очистити яйце, тим воно свіжіше. Щоб яйця легше очистилися, окуніть їх після варіння в крижану воду на 15 хвилин.
-
Запліснявілі продукти потрібно негайно викидати в смітник
Це правда, але деякі продукти все ж можна вживати в їжу, зрізавши з них зіпсоване місце: твердий сир, солодкий перець і моркву.
-
Лимон і оцет допомагають позбутися від запаху сирої риби
Нічого не виводить запах краще, ніж слабкий розчин оцту або лимонного соку: сполосни під проточною водою руки і протри чимось одним, добре працює і оцет, і лимон.
-
Потрібно промивати макарони водою після приготування
Подивися хоча б одне кулінарне шоу із зарубіжними кухарями, які готують пасту. Ти хоч раз бачив, щоб вони промивали макарони? Крохмаль і навіть частина води необхідні, щоб змішати вміст каструлі з соусом.
-
Перед подачею стейк потрібно потримати пару хвилин на обробній дошці
Процес приготування соковитого стейка заворожує, а зіпсувати його дуже просто. Тільки справжні шефи знають, що м’язові волокна і сік таким чином рівномірно розподіляються по шматку м’яса.
-
Дерев’яні дошки гірше пластикових
Насправді верхній шар деревини має антисептичні властивості, а дерево – несприятливе середовище для розвитку бактерій, це науково доведено.
-
Сир краще зберігати в паперовій упаковці, а не в харчовій плівці
Продукти, які зберігаються в поліетилені, швидше псуються, це правда, але паперова обгортка не рятує сир від обвітрювання, так що краще купити свіжий маленький шматок сиру, ніж мати обвітрений або викидати зацвілий в плівці сир.