7 продуктів, яких слід уникати при артриті

Набридло хворіти, шліфувати суглоби? Турбуєшся, що твої руки будуть понівечені і болючі? Артрит вражає більше 20% дорослих, а також багато дітей страждають одним з 100 різних типів артриту.

При артриті лікарі призначають ліки, і іноді проводиться хірургічне втручання, але чи знаєте ви, що є продукти, які роблять стан набагато гіршим? Можливо, ваші суглоби болять тільки через продукти, які ви вибираєте?

Біль є результатом запалення, а багато продуктів викликають запалення. Ви будете здивовані, дізнавшись, які продукти можуть викликати біль в суглобах. Ви будете дійсно шоковані номером 3.

1. Насичений жир

Насичені жири містяться в червоному м’ясі, вершковому маслі і сирі. Насичені жири викликають запалення в жировій тканині. Цей тип запалення особливо небезпечний для вашого серця і, як відомо, підсилює біль при артриті.

Інша проблема, пов’язана з червоним м’ясом, полягає в тому, що воно містить кінцеві продукти глікування (AGE), які стимулюють запалення. Коли їжа готується при високих температурах — на грилі, в тості, при смаженні – утворюються ці продукти. Велика кількість приготованих при високій температурі продуктів, які споживаються в їжу, пов’язана із запальними захворюваннями, а також з такими хворобами як діабет, хвороби серця, ниркова недостатність і хвороба Альцгеймера.

2. Омега 6 жирні кислоти

Можливо, ви чули про жирні кислоти Омега-3. Вони дуже важливі для контролю запалення. Проте жирні кислоти Омега-6 можуть запустити в вашому тілі процеси запалення. Ви знайдете Омега-6 жирні кислоти в кукурудзяній, соняшниковій, соєвій оліях, а також в продуктах, які містять ці олії. Замініть олії, багаті Омега-6, оліями каноли, льону, волоського горіха і оливковою олією.

Пам’ятайте, що ці Омега-6 жирні кислоти містяться в транс-жирах і комерційній олії для смаження. Уникайте їх по можливості.

3. Алкоголь

Алкоголь має цікаву обставину, коли справа доходить до запалення. Кілька досліджень показують, що від 5 до 10 грамів міцного алкоголю в день можуть захистити вас від розвитку ревматоїдного артриту.

Якщо у вас вже є артрит, алкоголь навпаки погано взаємодіє з більшістю протизапальних препаратів. Деякі форми артриту посилюються вживанням алкоголю. Помірне споживання алкоголю може допомогти контролювати біль при артриті.

4. Оброблені харчові продукти

Оброблені продукти містять багато інгредієнтів, які викликають запалення. Одними з найгірших є транс-жири або частково гідрогенізовані олії. Відомо, що частково гідрогенізовані олії викликають системне запалення і сприяють десяткам захворювань від хвороб серця до раку.

Уважно читайте етикетки. Транс-жири використовуються для забезпечення стабільності при зберіганні продуктів, тому ви знайдете їх в хлібі, хлібобулочних виробах, закусках, таких як картопляні чіпси, охолоджене тісто, немолочні вершки і маргарин.

5. Кухонна сіль

Ваше тіло потребує солі, щоб працювати, але занадто багато солі викликає високий кров’яний тиск, який сприяє інсультам, захворюванням нирок і серцевим нападам. Занадто багато солі також викликає втрату кальцію, що призводить до остеопорозу. Сіль викликає клітинне запалення, що робить суглоби хворими.

Найпростіший спосіб скоротити споживання солі – перестати їсти оброблену їжу і смажену їжу, сильно солону. Припиніть додавати додаткову сіль до своєї їжі. Буде потрібно трохи часу, щоб звикнути до менш солоної їжі, але ваше тіло буде здоровішим!

6. Цукор

Цукор змушує ваш організм виділяти цитокіни, і вони викликають запалення. Цукор залучений до багатьох захворювань через цитокіни. А ще цукор може викликати посилення болю при артриті. Цукор може ховатись за десятками назв — шукайте закінчення -оза (мальтоза, лактоза, фруктоза і т.д.), сироп і солод, читаючи етикетки.

Штучні підсолоджувачі слід використовувати з обережністю. Вони пов’язані з різними захворюваннями, раком і запаленням.

7. Очищені зерна

Очищені зерна включають білу муку і білий рис. Це призводить до збільшення рівня маркерів запалення в крові. Крім того, якщо ви чутливі до глютену, пшеничні продукти можуть викликати біль в суглобах. Якщо у вас з’являється висип, мігрень, втома або біль в суглобах після вживання пшениці, ви можете бути чутливі до глютену.

Очищені зерна легко засвоюються, і ваше тіло реагує на них так само, як на цукор. Уникайте всього, що зроблено з білого борошна. Вживання в їжу цільного зерна зменшує запалення, тому заміна очищених зерен подвійно важлива.

Висновок

Отже, висновок полягає в тому, що все, що вам подобається, посилює ваш артрит. Зменшення у раціоні продуктів, які викликають запалення в вашому тілі, може допомогти зменшити біль при артриті. Читайте також: 5 супер продуктів для остеопорозу – харчування при остеопорозі.

Це питання заміни поганої їжі хорошою їжею. Ви можете знайти смачні варіанти боротьби із запаленням. Ви будете здоровішими і будете відчувати менше болю, коли будете усувати запалення зі свого тіла. Артрит – це дегенеративне захворювання, тому ви, ймовірно, не можете змінити його, але ви можете уповільнити його, відмовившись від нездорової їжі.

Переклад тексту та фотографії з сайту: http://hhdresearch.org/7-arthritis-causing-foods/

Натисни «Like», щоб читати нас на Facebook ↓

7 продуктів, яких слід уникати при артриті