Домашні трюфелі можуть бути хорошим подарунком, при цьому їх дуже легко приготувати.
Какао – це інгредієнт, багатий антиоксидантами і володіє декількома корисними для здоров’я властивостями. Дослідження показали, що дієта, багата антиоксидантами, може допомогти запобігти зниженню когнітивних функцій, знизити ризик серцевих захворювань і навіть знизити рівень холестерину.
Домашні шоколадні трюфелі – це звучить досить складно, але насправді приготувати їх легко, і вам буде потрібно всього кілька інгредієнтів. Освоївши базовий рецепт, ви зможете адаптувати його до будь-якого стилю або смаку.
Веганські шоколадні трюфелі: Традиційний смак
У цьому рецепті веганських шоколадних трюфелів замість молочного шоколаду використовуються горіхи кешью. Розмелені кешью дозволяють отримати приємну вершкову фактуру і вершковий смак. Цей традиційний шоколадний смак сподобається і дітям, і дорослим, а приготування займе зовсім небагато часу. Крім того, ці веганські шоколадні трюфелі містять мало калорій. Кожна кулька містить менше 20 калорій на порцію.
Складові:
- 3/4 склянки сирих натуральних кешью
- 3/4 склянки холодної води
- 1/3 склянки какао-порошку
- 400 г. гіркого супер темного шоколаду
- Додатковий (необов’язковий) інгредієнт: 1 ч.л. сирої кокосової олії екстра-вірджин.
Порядок дій:
- Додайте до кешью холодної води, помістіть їх в високошвидкісний блендер (або кухонний комбайн з насадкою-лезами) і збивайте протягом 1-2 хвилин. Періодично знімайте лопаткою налиплу суміш зі стінок і продовжуйте збивати, поки суміш не стане густою і вершковою. Примітка: якщо горіхи занадто сухі, додайте ще кілька чайних ложок води, щоб домогтися необхідної консистенції.
- Повільно розтопіть шоколад на водяній бані. Альтернативний спосіб: розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, помішуючи кожні 20-30 секунд, щоб він не пригорів. Залиште шоколад остигати на 10 хвилин або до тих пір, поки ви не зможете з ним безпечно працювати.
- Додатково: якщо шоколад занадто густий, розбавте його кокосовою олією.
- Повільно розмішайте, поки масло і шоколад не перемішається повністю.
- Обережно додайте в шоколад вершкову масу з кешью. Розмішуйте дуже повільно за допомогою гумової лопатки, стежачи, щоб не утворювалися бульбашки.
- Тримайте в холодильнику до тих пір, поки суміш не застигне, при цьому вона не повинна ставати твердою. Це займе близько двох годин.
- Зліпіть з суміші кульки і обваляйте їх в какао-порошку, так, щоб він покрив їх суцільним шаром.
- Зберігайте в закритому повітронепроникному контейнері в прохолодному місці і насолоджуйтеся з друзями і членами сім’ї!
Основний рецепт трюфелів з темним шоколадом і лаймом
Ці трюфелі – цікавий різновид класичних трюфелів з темного шоколаду і з начинкою з білого шоколаду. Вони схожі на дорогі шоколадні цукерки, виготовлені на фабриці, але їх можна за короткий час приготувати вдома.
Складові:
- 3/4 склянки густих вершків
- цедра двох лаймів
- 400 г. білого плиткового шоколаду для випічки, поламаного великими шматками
- 1 ст. л. свіжого соку лайму
- 2 ст. л. несолоного масла
- 500 г. супер темного шоколаду
Порядок дій:
- Приготуйте вершки з лаймом, обережно нагрівайте вершки і цедру на середньому вогні і доведіть майже до кипіння. Примітка: Вершки дуже легко підгорають, тому нагрівати потрібно повільно і обережно. Дайте вершкам з лаймом постояти близько 30 хвилин.
- Поламайте білий шоколад великими шматками і помістіть його в миску, яка підходить для мікрохвильовки. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, помішуючи кожні 20-30 секунд, поки він не розтане повністю.
- У розтанувший шоколад додайте вершкове масло і сік лайма. Не розмішуйте. Просто дайте суміші постояти, поки виконуєте наступний етап.
- Нагрійте вершки з лаймом майже до кипіння. Зніміть їх з вогню і процідіть через сито, щоб видалити цедру зеленого лайма.
- Повільно додайте вершки з лаймом до суміші білого шоколаду і вершкового масла. Обережно розмішайте гумовою лопаткою. Не розмішуйте занадто інтенсивно і не прикладайте занадто багато зусиль. Це повинні бути обережні рухи в одному напрямку, як при зачерпуванні.
- Після того як суміш стане повністю однорідною, накрийте її харчовою плівкою. Це дозволить запобігти утворенню пінки. Помістіть в холодильник на дві або три години, до загустіння.
- Перевірте суміш. Вона повинна бути м’яка, але при цьому щоб з неї можна було ліпити кульки.
- Застеліть деко пергаментним папером. Візьміть круглою ложкою 1 ч. л. суміші і сформуйте кульку. Примітка: щоб виходили кульки однакового розміру, ви можете скористатися ложкою для кавуна. Повторюйте, поки не використовуєте всю суміш.
- Помістіть лаймові трюфелі в холодильник на той час, поки будете розтоплювати шоколадну суміш.
- Розтопіть темний шоколад в мікрохвильовій печі таким же чином, як і білий. Перемішуйте кожні 20-30 секунд, поки він не розтане повністю і не стане однорідним.
- Якщо суміш занадто гаряча, дайте їй охолонути п’ять хвилин, інакше вона розтопить трюфель.
- Занурте кожен трюфель в темний шоколад і покладіть назад на деко.
- Перед подачею дайте трюфелям полежати годину, щоб шари як слід зчепилися між собою.
- Трюфелі можна зберігати тиждень в холодильнику або в прохолодному місці.
Шоколадні трюфелі з арахісовим маслом
У цьому рецепті начинка не нагрівається, тому можна залучити до приготування дітей, і провести з ними час, ліплячи кульки. Кількості в рецепті можна легко подвоїти або потроїти. Крім того, ці шоколадні трюфелі з арахісовим маслом можна кілька місяців зберігати в морозилці, таким чином, це зручний десерт для тих, хто любить планувати частування заздалегідь.
Складові:
- 2 з половиною склянки цукрової пудри
- 1/2 склянки однорідного арахісового масла
- 3/4 склянки хрусткого арахісового масла
- 6 ст. л. несолоного масла, дуже м’якого
- 1/2 ч. л. чистого екстракту ванілі
- 1/4 ч. л. солі
- 255 г. супер темного шоколаду
- 1 ч. л. кокосової олії
Порядок дій:
- Змішайте однорідне арахісове масло, хрустке арахісове масло, вершкове масло, цукрову пудру, ваніль і сіль у великій мисці. Перемішуйте, поки суміш не утворить одну велику кулю. Примітка: якщо ви живете в теплому кліматі, можливо, вам знадобиться додати ще 1/4 – 1/2 склянки цукрової пудри, щоб начинка стала досить густою.
- Повністю розмішавши суміш, сформуйте з неї невеликі кульки. Щоб виходили кульки однакового розміру, ви можете скористатися чайною ложкою або маленькою ложкою для кавуна. Помістіть кульки на деко для печива, застелене пергаментним папером. Потім помістіть в холодильник на той час, поки буде розтоплюватися шоколад.
- Розтопіть темний шоколад в мікрохвильовій печі. Перемішуйте кожні 20-30 секунд, поки він не розтане повністю і не стане однорідним. Додайте кокосову олію, щоб суміш стала рідшою. Примітка: ніколи не додавайте в шоколад воду або молоко, інакше він зіпсується.
- Якщо темний шоколад занадто гарячий, дайте йому п’ять хвилин охолонути, щоб він не розтопив трюфель.
- Занурюйте трюфелі в темний шоколад і викладайте знову на листи. Перед подачею дайте трюфелям полежати дві або три години, щоб смак арахісового масла повністю розкрився.
- Тюфелі можна зберігати тиждень в прохолодному місці або до трьох місяців в морозилці.
Зображення та текст взяті з сайту: 3 Easy Homemade Chocolate Truffle Recipes.