Рецепти трюфельниї цукерок

Домашні трюфелі можуть бути хорошим подарунком, при цьому їх дуже легко приготувати.

Какао – це інгредієнт, багатий антиоксидантами і володіє декількома корисними для здоров’я властивостями. Дослідження показали, що дієта, багата антиоксидантами, може допомогти запобігти зниженню когнітивних функцій, знизити ризик серцевих захворювань і навіть знизити рівень холестерину.

Домашні шоколадні трюфелі – це звучить досить складно, але насправді приготувати їх легко, і вам буде потрібно всього кілька інгредієнтів. Освоївши базовий рецепт, ви зможете адаптувати його до будь-якого стилю або смаку.

Веганські шоколадні трюфелі: Традиційний смак

У цьому рецепті веганських шоколадних трюфелів замість молочного шоколаду використовуються горіхи кешью. Розмелені кешью дозволяють отримати приємну вершкову фактуру і вершковий смак. Цей традиційний шоколадний смак сподобається і дітям, і дорослим, а приготування займе зовсім небагато часу. Крім того, ці веганські шоколадні трюфелі містять мало калорій. Кожна кулька містить менше 20 калорій на порцію.

Складові:

Порядок дій:

  1. Додайте до кешью холодної води, помістіть їх в високошвидкісний блендер (або кухонний комбайн з насадкою-лезами) і збивайте протягом 1-2 хвилин. Періодично знімайте лопаткою налиплу суміш зі стінок і продовжуйте збивати, поки суміш не стане густою і вершковою. Примітка: якщо горіхи занадто сухі, додайте ще кілька чайних ложок води, щоб домогтися необхідної консистенції.
  2. Повільно розтопіть шоколад на водяній бані. Альтернативний спосіб: розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, помішуючи кожні 20-30 секунд, щоб він не пригорів. Залиште шоколад остигати на 10 хвилин або до тих пір, поки ви не зможете з ним безпечно працювати.
  3. Додатково: якщо шоколад занадто густий, розбавте його кокосовою олією.
  4. Повільно розмішайте, поки масло і шоколад не перемішається повністю.
  5. Обережно додайте в шоколад вершкову масу з кешью. Розмішуйте дуже повільно за допомогою гумової лопатки, стежачи, щоб не утворювалися бульбашки.
  6. Тримайте в холодильнику до тих пір, поки суміш не застигне, при цьому вона не повинна ставати твердою. Це займе близько двох годин.
  7. Зліпіть з суміші кульки і обваляйте їх в какао-порошку, так, щоб він покрив їх суцільним шаром.
  8. Зберігайте в закритому повітронепроникному контейнері в прохолодному місці і насолоджуйтеся з друзями і членами сім’ї!

Основний рецепт трюфелів з темним шоколадом і лаймом

Ці трюфелі – цікавий різновид класичних трюфелів з темного шоколаду і з начинкою з білого шоколаду. Вони схожі на дорогі шоколадні цукерки, виготовлені на фабриці, але їх можна за короткий час приготувати вдома.

Складові:

  • 3/4 склянки густих вершків
  • цедра двох лаймів
  • 400 г. білого плиткового шоколаду для випічки, поламаного великими шматками
  • 1 ст. л. свіжого соку лайму
  • 2 ст. л. несолоного масла
  • 500 г. супер темного шоколаду

Порядок дій:

  1. Приготуйте вершки з лаймом, обережно нагрівайте вершки і цедру на середньому вогні і доведіть майже до кипіння. Примітка: Вершки дуже легко підгорають, тому нагрівати потрібно повільно і обережно. Дайте вершкам з лаймом постояти близько 30 хвилин.
  2. Поламайте білий шоколад великими шматками і помістіть його в миску, яка підходить для мікрохвильовки. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, помішуючи кожні 20-30 секунд, поки він не розтане повністю.
  3. У розтанувший шоколад додайте вершкове масло і сік лайма. Не розмішуйте. Просто дайте суміші постояти, поки виконуєте наступний етап.
  4. Нагрійте вершки з лаймом майже до кипіння. Зніміть їх з вогню і процідіть через сито, щоб видалити цедру зеленого лайма.
  5. Повільно додайте вершки з лаймом до суміші білого шоколаду і вершкового масла. Обережно розмішайте гумовою лопаткою. Не розмішуйте занадто інтенсивно і не прикладайте занадто багато зусиль. Це повинні бути обережні рухи в одному напрямку, як при зачерпуванні.
  6. Після того як суміш стане повністю однорідною, накрийте її харчовою плівкою. Це дозволить запобігти утворенню пінки. Помістіть в холодильник на дві або три години, до загустіння.
  7. Перевірте суміш. Вона повинна бути м’яка, але при цьому щоб з неї можна було ліпити кульки.
  8. Застеліть деко пергаментним папером. Візьміть круглою ложкою 1 ч. л. суміші і сформуйте кульку. Примітка: щоб виходили кульки однакового розміру, ви можете скористатися ложкою для кавуна. Повторюйте, поки не використовуєте всю суміш.
  9. Помістіть лаймові трюфелі в холодильник на той час, поки будете розтоплювати шоколадну суміш.
  10. Розтопіть темний шоколад в мікрохвильовій печі таким же чином, як і білий. Перемішуйте кожні 20-30 секунд, поки він не розтане повністю і не стане однорідним.
  11. Якщо суміш занадто гаряча, дайте їй охолонути п’ять хвилин, інакше вона розтопить трюфель.
  12. Занурте кожен трюфель в темний шоколад і покладіть назад на деко.
  13. Перед подачею дайте трюфелям полежати годину, щоб шари як слід зчепилися між собою.
  14. Трюфелі можна зберігати тиждень в холодильнику або в прохолодному місці.

Шоколадні трюфелі з арахісовим маслом

У цьому рецепті начинка не нагрівається, тому можна залучити до приготування дітей, і провести з ними час, ліплячи кульки. Кількості в рецепті можна легко подвоїти або потроїти. Крім того, ці шоколадні трюфелі з арахісовим маслом можна кілька місяців зберігати в морозилці, таким чином, це зручний десерт для тих, хто любить планувати частування заздалегідь.

Складові:

Порядок дій:

  1. Змішайте однорідне арахісове масло, хрустке арахісове масло, вершкове масло, цукрову пудру, ваніль і сіль у великій мисці. Перемішуйте, поки суміш не утворить одну велику кулю. Примітка: якщо ви живете в теплому кліматі, можливо, вам знадобиться додати ще 1/4 – 1/2 склянки цукрової пудри, щоб начинка стала досить густою.
  2. Повністю розмішавши суміш, сформуйте з неї невеликі кульки. Щоб виходили кульки однакового розміру, ви можете скористатися чайною ложкою або маленькою ложкою для кавуна. Помістіть кульки на деко для печива, застелене пергаментним папером. Потім помістіть в холодильник на той час, поки буде розтоплюватися шоколад.
  3. Розтопіть темний шоколад в мікрохвильовій печі. Перемішуйте кожні 20-30 секунд, поки він не розтане повністю і не стане однорідним. Додайте кокосову олію, щоб суміш стала рідшою. Примітка: ніколи не додавайте в шоколад воду або молоко, інакше він зіпсується.
  4. Якщо темний шоколад занадто гарячий, дайте йому п’ять хвилин охолонути, щоб він не розтопив трюфель.
  5. Занурюйте трюфелі в темний шоколад і викладайте знову на листи. Перед подачею дайте трюфелям полежати дві або три години, щоб смак арахісового масла повністю розкрився.
  6. Тюфелі можна зберігати тиждень в прохолодному місці або до трьох місяців в морозилці.

Зображення та текст взяті з сайту: 3 Easy Homemade Chocolate Truffle Recipes.

Коментарі